Onix Taşı Nedir ? Oniks Ne İşe Yarar ?

Doğal taşlardan en çok merak edileni ve sahip olunmak istenileni listesinde üst sıralarda yer alan oniks taşı, sahip olduğu özellikleri ve faydaları ile bu ününü hak ettiğini açıkça ortaya koyuyor. Eğer örümceklerden korkuyorsanız, yada uçağa binme gibi bir korkunuz varsa bu oniks taşı sizin en güçlü yardımcılarınızdan biri olacaktır. Bilge Japon atasözünün de dediği gibi, korku; ancak zihninizin izin verdiği kadar derindir.


Güçlü bir savaşçı taşı olan oniks taşı, sizi güçten düşürecek tüm bu korku ve korku kalıplarınızı yenmenizde faydalı olacaktır. Değerli ve doğal taşlar koleksiyonunuza mutlaka ekleyin ve güçlü kök çakra taşının size yardımcı olmasına izin verin…


Bu kadar övülen ve sahip olunmak istenen oniks taşının özelliklerini tanıyalım… Oniks taşı, beyaz ve gri renk bantlarına sahip, gece karanlığı gibi siyah bir taştır. Bu özellikleri ile gezegenin üç farklı özelliğini simgeler. Siyah renk gece gökyüzünü temsil eder, gri renk ise alacakaranlık gökyüzünü, beyaz ise gündüzü simgeler.


Oniks taşı İngilizce olarak onix olarak yazılır ve telaffuz ve yazım konusunda, oniks, onyx, onix gibi bir çok çeşidi bulunmaktadır. Hepsinde de istenen bu yazımızda anlattığımız ayrılık taşı  veya şans taşı olarak bilinen yarı değerli taştır. Oniks taşı cam kadar parlak ve opak bir taştır, taşın sertlik derecesi ise 7’dir. Oniks taşı çıkarılan bölgeler olarak en çok; İtalya, Çin, Almanya, Hindistan, Meksika, Madagaskar ve Mısır yer almaktadır. Oniks taşı da diğer bir çok doğal ve şifalı taş gibi içerisinde bir çok mineral barındırmaktadır… Yüzyıllar boyunca yer altında, yoğun basınç ve ısı altında taşlama sonucu oluşmuştur. Oniks taşının şifa yönünün dışında işlenebilir özelliğinin olması onu yüzyıllardır takı ve süs eşyaları konusunda tercih edilen bir taş olmasına neden olmuştur. Oniks taşları günümüzde, kolye, tesbih, yüzük, bileklik gibi bir çok konuda değerlendirilmektedir.


Oniks taşının aksesuar olarak kullanımı dışında farklı inanışlarda şifacı bir özelliğinden bahsederler. Oniks taşının üzerinde yer alan beyaz çizgiler ve siyah taşın kendisi, kök çakraya dengeyi kazandırmaya yardımcı olur, günlük stresin yatıştırılması konusunda, kendinizi güvende hissetmeniz konusunda, denge de kalma konusunda günlük rutininize ekleyebileceğiniz bir taştır.


Oniks Taşının Faydaları Nelerdir


Oniks taşı güven, mutluluk veren, günlük stresi ve depresyonu azaltmaya yarayan bir taştır

Negatif enerjilere ve halk arasında nazar olarak bilenen durumlara karşı etkilidir

Taşıyana şans, cesaret, güven verdiği, sakinleştirici ve rahatlatıcı özelliği vardır

Odaklanma sorunu olan kişiler ve öğrenciler için dengeyi sağlamada yardımcı olur

İkili ilişkiler de, kadın – erkek ilişkilerinde dengeyi sağlar

Kaygı bozukluklarında endişeyi azaltır, pozitif olmayı sağlar

Yoğun duygu değişimlerini önler

Oniks taşı için en çok merak edilen bilgilerden birisi de hangi burç yada burçların taşı olduğudur. Oniks taşı toprak grubu burçlarından olan Boğa, Başak ve Oğlak burçlarının taşı olmaktadır. Bu burçlara sahip kişilerin, oniks taşının güçlü yönlerinden faydalanmaları için bu taştan yapılma yüzük, bileklik, tesbih gibi aksesuar olarak her daim taşımaları mümkün olmaktadır. Özellikle bayanlar için oniks taşından kolyeler de bu taşın şifalı yönünden istifade etmek için gereken yardımı yapacaktır.

Zurück zum Blog

Hinterlasse einen Kommentar

Bitte beachte, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen.