Kuka Nedir? Kuka Tesbih Nedir?

Kuka Nedir? Kuka Tesbih Nedir?


Kuka aslında bir ağaçtır. Tropikal bölgelerde yetişmektedir ve oldukça nadir görülen bir ağaç türüdür. Kuka yetiştiriciliği yıllar öncesine dayanır ve çoğunlukla Hindistan ve Endonezya’da yetiştirilir. Kuka genel yapısı itibari ile sert bir ağaçtır. Uzun boylu bir ağaçtır. Meyveleri ve yaprakları da kendisi kadar serttir. İklim şartları sebebi ile ülkemizde yetiştirilememektedir.


Kukanın kullanımı eski dönemlere dayanır ve günümüze yaklaştıkça kullanım alanları artmış ve çeşitlenmiştir. Sert yapısından dolayı birçok alanda hammadde olarak kullanılan kuka, özellikle ilaç sektöründe çok kullanılır ve aynı zamanda takı ve süs eşyası olarak ta kullanılmaya başlanmıştır.


Kuka’nın bir diğer özelliği ise kullanıldıkça renk değiştirmesidir. Kullanıldıkça rengi koyulaşan kuka tesbih yada kuka süs eşyalarının değeri de artmaktadır. Koyu renkli kukalar daha değerlidir.


Kuka Tesbihlerin kararması için devamlı kullanılması yeterlidir. Ek bir işleme gerek yoktur.



Kuka Ağacı Faydaları;


Kuka ağacı mikropları öldürme ve dezenfekte etme özelliğine sahiptir. Bu sebeple ilaç sektöründe fazlaca tercih edilmektedir. Takı ve kuka tesbih olarak kullanımında da bu özelliği ön plana çıkmaktadır.


  • Rahatlatıcı ve dinlendiricidir
  • Stresi alır


Kuka Tesbih Nedir?


Genel anlamda bahsetmek gerekirse piyasada bulunan Kuka Tesbihler, kuka ağacının meyvesinden yapılmaktadır. Kuka meyvesi ağaçlardan toplanır, içerisindeki su kurutulur, işlenerek ve parlatılarak tesbih boncukları haline getirilir. 


Kuka tesbihlerin tercih edilmesindeki en büyük etkenler;


  • sert olması
  • antiseptik etkisi olması
  • bakım istememesi
  • kullanıldıkça renginin değişmesi ve değerlenmesi
Zurück zum Blog

Hinterlasse einen Kommentar

Bitte beachte, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen.